Shopping i New York

Shopping i New York er et slaraffenland - om du er vaskeægte shopaholic, sparsommelig, kræsen eller kommer til byen med kufferterne tomme så er der muligheder for alle.

Der er ingen grænser for hvor mange penge du kan risikere at bruge, selvom du har de bedste intentioner om at overholde dit budget! Men, du skal alligevel være opmærksom på at der er en grænse for hvor meget SKAT vil have du tager med tilbage til Danmark uden at betale told. Pt. må du tage varer med en total værdi optil 3250 kr. med hjem. Læs gældende regler her: Toldregler på rejsen

Sagen er, at du kan finde varer i New York som er meget billigere end tilsvarende varer i Danmark. Selvom valutakursen det seneste år har taget en lille himmelflugt, er der stadig penge at spare på mærker vi måske betaler to eller tre gange så meget for derhjemme. En anden dejlig fordel er også, at du ikke bliver mødt med diskrimination eller begrænsede valgmuligheder hvad angår stil, alder, størrelse o.s.v. som man måske har tendens til i Danmark.

Når det kommer til spørgsmålene: "Hvor skal jeg shoppe?" og "Hvor kan jeg spare penge?" håber jeg nedenstående sider vil hjælpe dig på vej, og måske inspirerer dig til at shoppe steder som du slet ikke havde overvejet.

Mange har hørt om Macy's og Bloomingdale's, SoHo og 5th avenue. Men udover disse oplagte shopping muligheder så er der en masse andre steder man også kan tage hen, for at spare tid, penge og samtidig forene det med sightseeing. Lad os se på nogle af dem her (sørg for at scrollet ned - det er en lang side):

Outlets & Centre

Når du er ved at planlægge hvad du skal bruge dine feriedage på, så står shopping selvfølgelig højt på listen. Det er helt klart, at tankerne falder på outlets og storcentre - men hvor skal man lige tage hen?

En af favoritterne blandt turisterne er selvfølgelig at tage til et Outlet, hvor man kan finde mange af de store designere og varemærker, til en brøkdel af normalprisen.

Derudover, er halve eller hele dage i et typisk amerikansk Mall, heller ikke en dårlig idé. Der er flere, som er lette at komme til uden at du behøver bruge en formue på transport, og ofte vil butikkerne alt andet lige være mere budgetvenlige. Har du børn, eller måske ikke en lang shopping liste du går efter, så er et besøg i et storcenter i stedet for et outlet et anbefalelsesværdigt alternativ.

Kommer snart! VIP shopping tour i lækker vogn med privat chauffør! - Kontakt os!

 

Woodbury Common Premium Outlets

Et af de populære outlets er at finde ca. en times kørsel fra Manhattan. Det er her, mange turister vælger at tage til og udvalget er også ganske stort. Her er 220 butikker med imponerende 25%-65% udsalg hos bl.a. Burberry, Coach, Dolce & Gabbana, Fendi, Giorgio Armani, Gucci, J.Crew, Lacoste, Nike, Polo Ralph Lauren, Prada, og mange andre.

Prisen starter normalt på $42/person men du kan vælge deres WEB SPECIAL for priser ned til $30.

Læs mere, og køb billet her: Dagstur til Woodbury Commons Premium Outlettet
Det er også muligt, at du kan være heldig at finde en billig billet til outlettet på Groupon: Things to Do: New York

Empire Outlet

New York City har fået sit helt eget outlet, beliggende på Staten Island. Det åbnede i maj 2019, og vi har stadig til gode at komme på besøg. Hvis du har besøgt outlettet, hører vi gerne fra dig. Ellers henviser vi til deres hjemmeside for mere information: http://empireoutlets.nyc/

Jersey Gardens Outlet – New Jersey

New Jersey's største outletcenter hedder "The Outlet Collection: Jersey Garden" og ligger kun en bus tur væk fra Port Authority. Bus #111 og #115, (NJTransit bus) vil kører direkte til Jersey Garden for $6.50/per vej. Man køber billetterne på Bus Authority i vindue 1-10, eller i maskinerne i "south terminals". Læs mere om at komme dertil her: Directions to Jersey Gardens
Jersey Gardens har ingen "sales tax", så det er muligt du måske kan spare lidt ekstra på dine varer der. Med over 200 butikker, og den billige billet til og fra Manhattan vil det sikkert være en mulighed for dig, der gerne vil have din shoppingtørst slukket.
Læs mere om outlettet her: Jersey Gardens' Outlet

Tanger Outlet – Long Island

Et af vores absolut favorit outlets ligger på Long Island, og er let og billigt at komme til. Der er faktisk to outlets som jeg jævnligt besøger, og hvor jeg altid kommer hjem med gode tilbud. Fordelen ved dette outlet frem for Woodbury, er at det har færre turister og flere lokale hvilket ofte betyder bedre tilbud og generelt færre mennesker. Prisen for en retur billet er også billigere end f.eks. Woodbury.
Tanger Outlet er at finde i Deer Park og Riverhead. Førstnævnte værende det outlet som for turister er let at komme frem og tilbage til. Du kan købe billet på Penn station. Følg skiltene til LIRR, og køb billet i en af de grå eller blå automater eller ved billetlugen. Du kan finde billetten under 'Deals and Getaways' og vil koste $22 og inkludere også en voucher til et kuponhæfte. Fra Deer Park station vil der være en shuttle bus som tager dig til outlettet. Nemt og bekvemt. Du kan læse mere om hvordan du kommer derud med offentlig transport her: MTA Getaways - Tanger Outlet - The Arches
Læs mere om outlettet her: Tanger Outlet

Manhattan Mall – Manhattan

I sig selv ikke et stort center, men der er flere gode butikker og så er det placeret lige ved siden af det originale Macy's og overfor en kæmpe stor H&M. Tag F, M, B eller D til 34th street - Herald Square. Du kan faktisk gå direkte fra subwayen op i centret, hvis du bruger den rette udgang. Ellers er centret at finde på hjørnet af 33. gade og Broadway. Her vil du finde butikker såsom Victoria's Secret, Express og JCPenney.
Læs mere om centret her: Manhattan Mall og se listen over butikkerne her: Directory

The shops at Columbus Circle – Manhattan

Hvis du alligevel skal en tur i Central Park, så tag ind i det mellemstore center på hjørnet af 59. gade og Central Park West. Du kan tage A, B, C, D eller 1 til 59 St - Columbus Circle. Her er et par lækre butikker såsom Hugo Boss, Sephora, H&M, Bebe, Armani Exchange, Cole Haan, Coach, Diesel, FACE Stockholm og mange andre. Og, så er der Whole Foods supermarked i kælderen, som vi i den grad anbefaler ifm. en picnic i Central Park når shoppingen er overstået.
Læs mere her: The shops at Columbus Circle og se en liste over butikkerne her: Directory

Queens Center Mall – Queens

Queens Center Mall er et traditionelt amerikansk indkøbscenter, beliggende kun en lille halv time med subway fra Times Square. Her har hele familien mulighed for at være med. Der er hundredvis af butikker og restauranter. Alt er samlet på et sted, og er du i New York på lånt tid, så er Queens Mall et must-go, hvis du vil have klaret alle indkøb på en gang!

Det er let at komme dertil, og du kan bruge dit Metrocard. Hop på et M eller R til Woodhaven Blvd stationen. Centret ligger lige for næsen af dig, når du kommer ud fra stationen. Du kan også tage subway E eller F til Jackson Heights/Roosevelt Avenue og skift til M eller R på samme perron. Så kan du skære små 10 min af transporttiden.

Her er åbent dagligt fra 10:00 til 21:30 mandag-lørdag og 11:00-20:00 om søndagen.
Tjek for rabatter, tilbud og særlige events på forhånd her: Sales og Events

Rego Center – Queens

Når først du er kommet til Queens Center, så smut en tur med R eller M et stop videre til 63 Drive - Rego Park stationen. Du kan også vælge at gå ca. 10 min langs Queens Blvd (gå mod øst, eller spørg en new yorker om retning til Rego Center), eller tage Q60 bussen på modsatte side af Queens Center 3-4 min. (og ja, dit metrocard kan du også bruge i busserne)
Her vil du finde Rego Center i to sektioner. Den ene sektion er lige når du kommer op fra toget, den anden er rundt om hjørnet og en blok længere nede. Evt. spørg en venlig new yorker og de vil pege vejen for dig. Her vil du finde butikker så som Marshall's, Burlington Coat Factory, Old Navy, TjMaxx, Kohl's, Century 21 osv.  Se en komplet liste over butikker her: Rego Center

Vil du læse mere om shopping?

Shopping områder

Hvis du gerne vil spadsere rundt, opleve byen og samtidigt have gode muligheder så er nogle af vores favoritter Upper West Side, 5th og Madison Avenues, SoHo, 34th St - Herald Square, 125th street i Harlem, Chelsea og Union Square.

Nedenunder vil du finde en kort beskrivelse af nogle af disse shopping områder i New York. Kom endelig tilbage til siden ofte, da tilføjelser vil forekomme løbende.


Brookfield Place Shopping

Hudson Yards:

Helt nyt shopping center ved Hudson Yards på Manhattan's vestlige side åbnede op for et par måneder siden, og er også kendt for The Vessel. Mange sammenligner Hudson Yards shopping med hvad man kan finde i Dubai. Ikke desto mindre, er det et super sted for alle jer shoppelystne turister: https://www.hudsonyardsnewyork.com/shop

Brookfield Place:
Brookfield Place ligger på lower Manhattan, på vestsiden - blot et stenkast væk fra World Trade Center i Battery Park City. De seneste år er det blevet til et mekka af shopping, spisesteder og simpel hyggelig stemning i deres offentlige "Winter Garden". Butikkerne har åbent indtil kl 20:00, og spisesteder i den del af Brookfield Place der bliver Hudson Eats lukker kl. 21:00. Man kan dog opholder sig på den offentlige del af Brookfield Place indtil kl 2:00 om natten.
I vil finde omkring 30 luksus designer butikker, og massevis af lækre spisesteder. Der er også skøjtebane ved vintertid, og diverse forskellige events året rundt. Foren en sightseeing tour på Lower Manhattan med guide hos Brookfield Place: Book sightseeing med dansk guide! eller læs mere om Brookfield Place og hvordan I kommer dertil her: Brookfield Place NY

The Oculus:

The Oculus er den store hvide struktur tæt på 9/11 Memorial. Det er en station der forbinder mange af subway linierne og PATH train til New Jersey, og så er der masser af shopping muligheder. Du kan også gå derfra, under jorden over til Brookfield Place som altså er på den vestlige side af 9/11 Memorial.
Læs mere om The Oculus her: https://www.wtc.com/ThingsToDo/shopping

SoHo:
Området syd for Houston er kendt som SoHo, det super trendy område hvor man kan sippe te med mormor, gå på art gallery, spise middage med veninderne, vindues-shoppe eller svippe dankortet rygende hedt i et mangfoldig slaraffenland af større eller mindre designer butikker, boutiques og en række af de store kæder såsom H&M, Bebe, American Apparel - listen er lang. Tag et kig på: http://sohonyc.com/ hvor du kan få overblik over restauranter, gallerier og butikker.
Da SoHo er populær for lokale, kendte og turister 'a-like' så er der mange mennesker. Er du til lidt mere ro omkring dig, så overvej andre nabolag.

34th Street - Herald Square:
Du kan tage B, D, F, M togene direkte til stationen med ovenstående navn og når du kommer op fra subwayen vil du være omringet af Macy's, Manhattan Mall, verdens største H&M, Victoria's Secret og en masse andre butikker. I midten af det hele, er Herald Square og Greeley Square, små trekantede parker opkaldt efter vigtige redaktører i det 19-århundrede (men det er en helt anden historie). Disse to parker byder på små caféer, og borde og stole så du kan slappe af i mellem shoppingen. Du kan selvfølgelig også lade manden sidde med alle poserne, mens du smutter videre til den næste butik.
Mht. Macy's er det vigtigt at huske, at man som turist kan få et "Visitor Pass" der giver 10% yderligere rabat på en masse af varerne i Macy's. Du får dette pass, ved at gå op til Visitor Center på 1½ sal (ja, du læste rigtigt - 1.5 sal) og vise dit pas.

Upper West Side:
Tag en tur op og ned Broadway på UWS og du vil møde den ene butik efter den anden. Søde små unikke butikker, designervarer men også de kædebutikker man kender så godt.
Du kan starte allerede ved 57. gade og 8. avenue hvor du vil finde TJmaxx som har massevis af god kvalitet til en god pris. Fortsæt op mod 66. gade og Broadway og der vil du finde den famøse Century 21. Hvis du er til mere klassisk stil så snyd ikke dig selv for et besøg hos Loehmann's på 74. gade og Broadway. Derefter kan du fortsætte til 79. og Broadway vil du finde DSW Designer Shoe Warehouse - hvis du er til sko og tasker ja selv nogle af de dyreste mærker såsom Gucci og Kate Spade vil du finde her. Alt til stærkt reducerede priser.
Ind i mellem disse store butikker vil du finde et hav af andre interessante butikker, hvor du kan shoppe løs.

5th & Madison avenues:
Disse avenues og gaderne omkring er hvor du finder et kæmpe udvalg af designers boutiques, luksus varer, upscale shopping. Der er også butikker for den almindelige lønmodtager, men hvad der er særligt i området her er hvor tæt alle butikker er på hinanden. Ikke nok med at du kan finde de store luksus department stores som Saks Fifth avenue, Barney's og Bergdorf Goodman, så kan du også finde Apple Store, Gap, Hugo Boss, Salvatore Ferragamo, Cartier, Bottega Veneta osv osv osv. 5th avenue er synonym med shopping, så selvom du ikke får handlet så meget så er det en oplevelse bare at slentre op og ned ad gaden. 57th street som løber mellem 5th og Madison bliver også kaldt Billionaire's Row (Milliadær Strædet) af særlig årsag. Det er f.eks. her hvor man kan få "Morgenmad hos Tiffany's", på hjørnet af 5th og 57th street. (ps. det er naturligvis en henvisning til filmen "Breakfast at Tiffany's" med Audrey Hepburn)
Du kan tage F-toget til Lexington Ave/63rd Street, eller E og M til Fifth Ave/53rd Street, N, Q, og R til Fifth Ave/59th Street, 4, 5, og 6 til Lexington Ave/59th Street.

125th Street, Harlem
Harlem har siden 1920erne været synonym med kreativitet og kultur. Mange glemmer dog at sætte en tur til Harlem på programmet, måske pga. fejlinformering. Harlem er i den grad et besøg værd. Som tour guides giver vi mange ture i Harlem og Uptown Manhattan, og vil med glæde vise dig rundt også. Men, når det kommer til shopping kan du snildt tage enten A, B, C, D eller 2 og 3 toget til 125th Street og begynde og gå op og ned ad gaden. Udover at du vil kunne fornemme lidt af Harlem's ånd vil du også kunne shoppe i MAC, DSW, GAP Outlet, Banana Republic, Old Navy's, Footlocker, Marshall's og en masse lokale butikker der sælger tøj, sko, makeup osv. Ind i mellem shoppingen, kan du spise frokost på Sylvia's - Queen of Soulfood eller Red Rooster.

Chelsea
Chelsea er et af de dyreste nabolag i New York at bo i, men også et af de lækreste områder at gå rundt og udforske. Her vil du finde et virvar af vintage stores, high-end designer boutiques og selvfølgelig Chelsea Market. Chelsea Market er en gammel fabrik hvor Nabisco Biscout Company hørte til, dvs. det er her de plejede at producerer småkager, kiks og andet godt. Derfor er det også passende, at den gamle fabrik idag er lavet om til et paradis for 'foodies' og alle der har en sofistikeret smag. Udover de mange forskellige butikker, shops og andet godt man finder i Chelsea (blant andet lækre restauranter og hotte bare) så er det jo også her at "The High Line" er at finde. High Line er gamle togskinner, der stod tomme og ubrugte i over 20 år, før nogle smarter mennesker fandt på at forvandle de gamle rustne skinner til en hyggelig park, hvor man kan se byen lidt fra oven.
Offentlig transport gør det nemt at komme til Chelsea; du kan tage F, M, L, A, C, E til 14th street. L til 8th ave eller 1 og 2 til 18th Street. Derfra kan du gå direkte til Chelsea Market som ligger på blokken mellem 9. og 10. avenue, og 15 og 16. gade.

Yderligere inspiration
Frommer's guide til Top Shopping Streets & Neighborhoods
NYCTourist.com's guide til 5th avenue shoping