Transport i New York

Hvordan kommer vi bedst rundt i New York? Er det farligt at tage subwayen? Hvordan kommer vi fra lufthavnen ind til Manhattan? Kan vi leje cykler?

Her på siden, vil du finde alt hvad der er værd at nævne omkring forskellige typer af transport i New York City.

Vi dækker offentlig transport, taxaer, lufthavnstransport, leje af cykler og bil.  Kig siden igennem, og hvis du har yderligere eller mere specifikke spørgsmål må du gerne sende en besked!

Taxaer - Yellow cabs (og de grønne!)

Gule taxaer

New York 2006

Det er fristende at hoppe ind i en af de mange tusinde orange-gule taxier, for de er billige i forhold til DK - og så er det nemt! Husk dog, at hvis du fanger en taxi i løbet af myldretiden kan det hurtig blive en dyr tur. Hvis du gerne vil have en idé om, hvor meget en tur vil komme til at koste sådan cirka så kan du indtaste adresser og tidspunkt på dagen på denne hjemmeside, og den vil give dig total pris plus drikkepenge: NYC Taxiwiz Ja - du skal give din taxa chauffør drikkepenge. Nu om dage er det simpelt, hvis du benytter dig af kortbetaling, da maskinen i bilen vil tilbyde dig mulighederne for at "tippe" 20%, 25% og 30%. Du har selvfølgelig mulighed for selv at indtaste et beløb du ønsker at give.

Grønne taxaer

nyc green cab

Siden sommeren 2013 har vi i gadebilledet set et stadig stigende antal lime grønne taxaer. Det er de såkaldte "Boro Cabs", som fungerer på samme vis som gule taxaer men har restriktioner ift. hvor de må samle passagerer op. Dette er for at afhjælpe det behov der er, for at øvrige kvarterer og bydele ikke har mangel på taxier fordi de alle cirkler rundt i og omkring Midtown og Downtown Manhattan. Dvs. du gerne må "haile" en grøn taxa hvis du befinder dig hvilket som helst sted i Queens, Brooklyn, Staten Island og Bronx - og hvis du er på Manhattan nordfor West 110th street og nord for East 96th street. Hvis du befinder dig derunder, må du "nøjes" med en yellow cab.

 

Offentlig transport


New York City har fantastisk infrastruktur. Og et af verdens største subway systemer. Subway systemet har over 470 stationer, der dækker en strækning på over 375 km tilsammen på de 24 forskellige ruter. Selvom vi kalder det "subway", er ca. 40% af ruterne over jorden.
Dertil kommer 312 forskellige buslinier. Alle tog kører som regel 24 timer i døgnet, og ligeså de fleste busser.

Offentlig transport i New York kan ved første øjekast virke uoverskueligt men man vænner sig hurtigt til at komme rundt, og med et bykort eller en app på tlf'en, har du intet at frygte. Nedenstående vil forhåbentlig give dig lidt tryghed, inden du begiver dig ud på egen hånd.

Hvad koster det? Du skal bruge et Metrocard for at tage med tog og bus. Et metrocard kan du købe på langt de fleste stationer. Det koster $1 i kortgebyr, men du kan genopfylde som du har lyst til. MTA sælger tre slags kort: "Pay-per-ride", "Unlimited Metrocard" og "Single-ride". Når du køber i en automat har du mulighed for at vælge disse på skærmen, eller du kan købe kortet på bemandede stationer.

Et "pay-per-ride" kort kan du opfylde med det beløb du ønsker. Hvis du kun regner med at bruge offentlige transport få gange, er det den bedste løsning. Det koster $2.75 per tur. Du får 11% som bonus. Vælger du f.eks. at fylde $20 på kortet, får du ekstra $2.20 på.

Vi anbefaler dog langt de fleste, at købe et 7-dages ubegrænset metrocard: "7-day Unlimited" til $32. Du kan med det, kører lige så meget du vil med bus og tog i alle fem bydele så det kan godt svare sig, også selvom du måske er her i færre end syv dage. Du har også mulighed for at købe et 30-dages ubegrænset kort. Det koster $212. Husk at alle "Unlimited" Metrocards er personlige, og I kan derfor ikke alle sammen bruge det samtidigt.
"Pay-per-ride" opfyldte Metrocards derimod, kan I sagtens deles om. Et "Single-Ride" kort koster $3.00 og er kun gældende i to timer. Ikke en løsning vi anbefaler turister!

Med et ubegrænset Metrocard på lommen, er der ingen grænser for hvor du kan tage hen på hele Manhattan, i Brooklyn, Bronx, Staten Island og Queens.

Shuttle bus


GO Airlink NYC

Go Airlink NYC er nok de eneste, klassiske shuttle busser man stadig ser rundt omkring i byen. Deres største konkurrent, de blå super shuttle gik konkurs i slutningen af 2019.
Go Airlink kan anbefales i stedet for. De har eksisteret i årevis og er den kombinerede letteste og billigste måde, at komme fra lufthavnen til byen på - hvis du er solorejsende. Hvis I er mere end 2 personer, kan det ikke betale sig.
Deres shuttles vil kører dig fra lufthavnene til dit hotel, eller udvalgte destination i NYC. Priserne starter fra $16 (inkluderer ikke drikkepenge)
Du deler vognen med andre, så det er ikke sikkert dit hotel er første stop på turen. Det kan derfor kræve lille smule tålmodighed, hvis du først bliver sat af efter shuttlen har taget en rute rundt der involverer andre hoteller først.

Klik dig ind her, og læs mere og book din egen tur: Go Airlink - Shuttle fra JFK, Laguardia og Newark

Rideshare

Über eller Lyft er de helt store spillere i Ride share kategorien, og selvom jeg til hver en tid hellere vil preje en Yellow taxi når jeg er i New York, så tager jeg faktisk Lyft når jeg lander i lufthavnen, eller skal til lufthavnen og gerne vil have lidt lettere ved det end f.eks. offentlig transport.

Jeg har kun personlig erfaring med Lyft men formoder begge fungerer mere eller mindre ens.

Kort og godt, du downloader deres app, opretter en profil og bestiller din vogn og betaler automatisk via dit betalingskort. Du får mulighed for at give drikkepengen i app'en også så der foregår ikke nogen pengeudveksling i bilen, og du kan hurtigt kommer videre efter ankomst til din destination.

Du kan vælge at blive hentet på din location med det samme, eller forudbestille. Du kan vælge at dele vogn med andre, hvis du kun er dig selv og en til og du vælger selv hvilken størrelse bil - hvis I f.eks. har brug for mere end de typisk 4 siddepladser.

Smart, nemt og relativt hurtigt!

By cykler - Citi Bikes

Du har sikkert hørt om dem - og hvis ikke, så kan du ikke undgå at se dem i gadebilledet når du først kommer til byen; de massevis af blå citibikes der siden maj 2013 har været i brug mange steder på Manhattan, Brooklyn og Long Island City i Queens. Der kommer til stadighed flere stationer rundt omkring i byen, og de er bestemt en praktisk transportmulighed hvis man gerne vil fra A til B hurtigt uden brug af offentlig transportmidler eller taxa.
Der er to typer af medlemsskaber: et årligt for new yorkere og et til dem der besøger byen i kortere perioder. F.eks. har de et 1-dags og 3-dages pas for hhv. $12 og $24 der giver dig ubegrænset ret til brug af cyklen i op til 30 minutter ad gangen. Skal du være i byen i en længere periode, f.eks. under studie eller praktik kan det være du er interesseret i deres årlige pas a $14.95/måned hvor du får ubegrænsede ture på 45 min. ad gangen.

Disse medlemskaber er geniale hvis du er vant til at cykle, og ikke har i sinde at bruge subwaysystemet for at komme fra A til B. Men, de er ikke så praktiske hvis man gerne vil cykle rundt for at opleve byen på må og få. Ved brug af cyklen i mere end 30 minutter ad gangen kommer der en merkost a $4 per 15 min. Du kan læse mere om Citi Bike programmet, deres stationer, medlemsskaber, priser og gode råd til cykling i byen her: Citi Bike NYC
Du kan få gode råd, tips og tricks til cykling i NY, cykel ruter og andet godt såsom særlige events her på disse links:

Leje af bil


Måske har du lyst til at leje en bil mens du er i New York, og tage en dag eller to væk fra byen.  Det kan du sagtens - men vær forberedt på at priserne inden for New York City's grænser er lidt højere end hvis du for eksempel tager over til New Jersey siden og lejer. Du kan tjekke priserne og sammenligne på sider som Rentalcars.com og AutoEurope.com

Vores service partner: Car service

Turist i New York arbejder med et transport firma lokalt her i Queens, New York. Firmaet har eksisteret i over 25 år og kan dække mere eller mindre alle transport behov vores kunder måtte have såsom:

 • Lufthavnstransport
 • Limousine kørsel
 • Sightseeing
 • Shopping ture til Woodbury Commons Outlet
 • samt mere specifikke ønsker kan imødekommes.

De har både black car sedans, SUVs, limousiner og vans. Fælles for deres køretøjer er nyere, renere og veldholdte biler. Og meget vigtigt; deres chauffører er professionelle, både i opførsel og påklædning!

Så ønsker du at ankomme til NYC i stil, og blive afhentet i terminalen som en anden VIP eller ønsker du at overraske din familie med limousine kørsel - book med det samme!
Du vælger blot datoen for din ankomst, vælger vogn baseret på antal personer og/eller behov og indtaster oplysninger om fly og jeres hotel. Derefter tager vi os af resten - og I vil blive budt velkommen i terminalen af jeres chauffør.

Raterne* inkluderer udover vogn og chauffør også skatter, gebyrer til told og sidst men ikke mindst: drikkepenge til chaufføren!

 

Vores service partner: Leje af cykler


Som dansker er det en naturlighed, at tankerne falder på at cykle i New York City. Der er mange gode cykelstier i byen, særligt på Manhattan og i Brooklyn og hvis du nyder at cykle til daglig, så er det klart du gerne vil forsøge dig her også. Det er naturligvis ikke den letteste by at cykle i, men der er flere områder som kan være meget attraktive. F.eks. er en cykel tur i diverse parker rundt omkring i byen, så som Central Park, Riverside Park, Prospect Park og Flushing Meadow Corona Park rigtig skønne! Du kan også sagtens cykle på veje og cykelstier rundt omkring i byen, men vær obs på at der er meget trafik, og det er ikke alle steder at veje og cykelstier er særlig velholdte.

Vores samarbedspartnere tilbyder udover leje af cykler ved Central Park, Brooklyn Bridge, Battery Park og Riverside Park, også sightseeing på cykel med en autoriseret tour guide. Det kan være en sjov måde, at få lært lidt mere om byens historie på - og vil hjælpe dig værdsætte de ting du passerer mere.

Læs mere om: Cykelleje i New YorkDa vi samarbejder med to af de større cykeludlejningsfirmaer i byen, kan formidle kontakten til disse hvis du har større grupper du gerne vil leje cykler til. Eller, hvis du har ønske om f.eks. at have din skoleklasse få en guidet tur på cykel i bl.a. Central Park. Kontakt os for priser!


Gør det en forskel hvilken lufthavn du lander i?
Læs vores guide til New York lufthavne her: https://www.turistinewyork.dk/guide-til-new-york-lufthavne/

Hvordan finder jeg billige flybilletter?
Læs vores guide til søgning af flybilletter her: https://www.turistinewyork.dk/flybilletter-til-new-york/

Hvilket hotel skal vi bo på?
Læs vores guide til New York overnatning her: https://www.turistinewyork.dk/overnatning/

4 thoughts on “Transport i New York

 1. I would like to find a map of the NY Subway and buses. Where can I do that. Homepage?

 2. The subway is SUCH a convenient way to get around the city, and it really saves you tons of money not having to worry about a car, insurance, gas, and parking! I love my 30 day Metrocard;-)

  1. It really is the way to travel, unless you have unlimited time and money to spend on your vacation!
   And the few times the subway might not do the trick – a cab ride is affordable!

Comments are closed.