Kom til Queens

Når folk siger New York City, så tænker de fleste; skyskrabere, Times Square, Central Park, hestevogne, gule taxaer, trafik, trafik trafik, shopping, 5th avenue, ..., etc. Ja, du tænker Manhattan. Når folk så taler om at "se mere af New York" så henviser diverse guidebøger og avisartikler til cool, trendy områder i Brooklyn såsom Williamsburg, Bed-Stuy eller Greenpoint.

Men, tag og kig på et bykort over NYC og du vil se at det er fem bydele der tilsammen udgør New York City. Udover, Manhattan så er Queens, Brooklyn, Staten Island og the Bronx også en del af NYC. Det er klart, at Manhattan tiltrækker de fleste besøgende, og med rette. Men, mit motto er: "There's more to New York than Times Square and Williamsburg!"

New York City rummer flere oplevelser end du nogensinde vil få mulighed for at opleve, så det er en by det er oplagt at besøge flere gange. Det er naturligt, at man skal se de traditionelle turist-attraktioner såsom museer, Times Square og frihedsgudinden men jeg opfordrer dig til at tage en halv til hel dag af, og komme ud i en af de øvrige bydele og opleve lokalbefolkningens nabolag.

Det er her New Yorkerne bor og færdes - og der er masser af se, dufte og smage på. Jeg tilskynder enhver til at tage retur til Danmark med ihvertfald een unik oplevelse, som ikke er en del af den normale NY-oplevelse.

Med en dejlig gruppe danskere på sightseeing i Queens

Så kom til Queens
Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg slår et slag for Queens når det kommer til at gøre din New York rejse unik! Det er vigtigt, at du tilføjer elementer til din rejse der inkludere områder af byen som er mere autentiske, og ikke nært så påvirket kommercialisme.

 En gammel slik og isbutik, der stadig holder åbent på Metropolitan avenue i Forest Hills.
De seneste 10 år er der kommet et meget bredere, og større fokus på Brooklyn i forhold til turisme, mens der stadig kun findes lidt omtale, litteratur eller guides til oplevelser i Queens. Og det er synd for der er masser af grunde til ikke at overse Queens i ferie-planlægningen.
Det er ikke uden grund, at Lonely Planet stemte Queens ind på en førsteplads i deres Bedste US-destinationer i 2015.

 

Selvom mine rejser til New York startede i 2006, var det ikke før i 2010 at jeg for alvor fik øjnene op for Queens. Jeg boede i en skønt værelse, centralt i Forest Hills mens jeg var i praktik på Manhattan. Det tog ikke mere end 30 min. at tage toget frem og tilbage, så selvom det på et bykort ser ud som om Queens er så langt væk fra Manhattan, så er det altså ikke tilfældet.
Det var derfor også klart for mig, da jeg i 2011 flyttede til NY at jeg simpelthen måtte bosætte mig i Queens.

Men hvorfor, Maria? Ikke nok med, at der med de mange forskellige kulturer repræsenteret i et virvar af forskelligartet mad og sprog, så er Queens måske mere "farverigt" end Manhattan der rent kulturmæssigt, kan føles en smule "udvasket" i mange nabolag.

Desuden er Queens en af de bydele der endnu ikke har mærket meget til "Gentrification" på samme måde som f.eks. Brooklyn har.

Udover den kulturelle mangfoldighed, har Queens en rig historie, som er interessant at undersøge nærmere. Der er også massevis af museer, kunstudstillinger og sports begivenheder at opleve. Det er her Mets, baseball holdet, hører hjemme og også her US Open bliver holdt hvert år.

Long Island City byder på et virvar af restauranter, gallerier og museer.
Guidede ture
De sidste par år, har jeg med stor success givet guidede ture i Queens. Jeg har haft mange nysgerrige danskere med på tur, og turen: "Taste of Queens" har været særlig populær. Her besøger vi 3 nabolag som kulturmæssigt står stærkt i kontrast til hinanden. Se vores udbud af guidede tours her: Dansk sightseeing i New York

Hillside Avenue i Jamaica.
Hvad andre siger om Queens
Journalisten Henrik Lange fra Highways-USA.com, var med på en tur og skrev denne artikel: Queens – en farvelade af nationaliteter fra hele verden
Ligeledes har Rene Frederiksen været med på vores Taste of Queens tour, og skrev denne fine artikel: Walking Tour i Queens, New York

Derudover faldt jeg over disse gode artikler, som Sigrid Sandholt Hansen har skrevet om Queens:

- Gå på opdagelse i New Yorks mere ukendte kvarterLevn fra Verdensudstillingen i Flushing Meadow Corona Park

- Lørdag og søndag i Queens

Sigrid skriver om nogle af de ting, som vi bl.a. besøger på turene i Queens så hvis du har lyst til at se og hører mere, så tøv ikke med at bestille en tur på: Walking Tours i Queens.
Du kan også læse, og se flere billeder på disse blogindlæg jeg har skrevet om diverse ture. Nogle af dem var specialdesignet til turisterne, så har du specielle ønsker så fortæl mig endelig om dem:

- Få en smagsprøve af Queens

- 8 timer i Queens med familien Søgaard

- Smugkig på Queens turen

- Speciel Queens tur kun for Bebe

P220411_20.08

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.