Yvonne Yvonne – Jamaicansk mad i Harlem

Fik jeg fortalt, at jeg dette semester tager et fag på City College? Et smukt campus som minder meget mere om et traditionelt amerikansk college end mit “home-college” City Tech.
Det er dog ikke hvad jeg vil tale om i dette blogindlæg, men jeg har en tendens til at gå “off-topic” 🙂

En dag efter klasse gik jeg gennem St. Nicholas park som ligger lige op og ned af skolen, ned mod 135 street. Altså, kun en lille gåtur på 5 min. Jeg var overrasket, da jeg så denne lille restaurant med siddepladser udenfor. Jeg gik ind, jeg var sulten og blev straks budt velkommen af kokken.
Han fortalte om de forskellige retter mad. Går ud fra, at det er fordi jeg ikke ligner en fra deres typiske klientel. Men han skulle bare vide, at nogle af mine bedste venner er jamaican og african-american. Og min favorit ret mad er: Jamaican Curry Goat og jerk chicken wings.

Efter at have anrettet en masse godter i min lille beholder gik jeg til kassen, hvor ejeren Yvonne betjente. Hun fortalte mig om hendes hjemmelavede lemonade, som jeg desværre ikke havde kontanter nok med til også at smage.

Maden er traditionel Jamaicansk cuisine med noget soul food imellem. Jeg udvalgte lidt forskelligt, og efter at have spist måtte jeg ind og tale med dem igen. Super lækker mad! Jeg fik lov til at tage billeder, og selv ejeren, Yvonne og en gæst udenfor poserede til billeder. Magen til gæstfrihed skal man lede længe efter.

Jeg ved godt, at stedet umiddelbart ser ud som om at man skal have en smule eventyrlyst. Du ville aldrig have set mig spise mad med ben i, for bare to år siden. Men restauranten drives med forkærlighed for maden og gæsterne – og deres fine A mærke i vinduet, betyder at de gør alt som de skal.
Hvis du er eventyrlysten og sulten så tag B eller C toget til 135 station. Restauranten ligger på 135th gade mellem 8. avenue og St. Nicholas Avenue. Husk kontanter!

Adresse:
Yvonne Yvonne
301 W 135th St
New York, NY 10030

Time Out New York’s anbefaling: http://www.timeout.com/newyork/restaurants/yvonne-yvonne

Yvonne's
Yvonne – og det fine A mærke
Yvonne's
Billig frokost.
Yvonne's
Midlertidig skilt der gør opmærksom på adresse og facebook side (som jeg desværre ikke kan finde)
Yvonne's
Så er det bare at tage en beholder og tag for sig af godterne.
Yvonne's
Mac’N’Cheese skulle være helt fantastisk
Yvonne's
Min favorit er Curry Goat
Yvonne's
Og så har de også lækker kage til $2.50. Red Velvet vil altid være min favorit kage.
Yvonne's
Oxtail er en traditionel Jamaicansk ret.
Yvonne's
Kartoffelmosen var ualmindelig lækker. Jeg ved ikke om det er fordi jeg er dansker, men kartoffelmos skal ikke være sød – og det er den ofte her i USA. Men Yvonne’s kartoffelmos er perfekt!
Yvonne's
Fin lille radio – der virker!
Yvonne's
En glad og sulten kunde. Jeg havde spurgt ham, om jeg måtte tage billede af ham – det måtte jeg godt!
Yvonne's
Resterne er min mad. Mums.