South Street Seaport

South Street Seaport + Pier 17

Jeg tror, at dagens indlæg vil gøre en del af jer overraskede! Det handler nemlig om et område der ikke bliver anbefalet nær så ofte som det burde! Når folk taler om, “ting at lave i New York” er det sjældent det bliver nævnt! Ikke fordi det er en “hemmelighed”, eller ligger fjernt fra resten af de generelle turistede fornøjelser – men fordi, at området har gennemgået en kæmpe udvikling de senere år.

Da jeg i sin tid, først kom til New York City besøgte jeg sådan helt tilfældigt South Street Seaport distriktet. Det har i over 400 år været center for skibsindustri. Det startede med eksport og import via det Hollandske Handelskompagni der i sin tid indtog den sydlige spids af Manhattan i 1620erne.

 

I årenes løb, har det været et kommercielt centralt punkt for New Yorkerne og byen. Indtil det ikke var mere. I 1970, blev det besluttet at området skulle vedligeholdes og fredes og en plan blev lagt for hvordan man kunne bibeholde historien og samtidig moderniserer området.

Området er dækket af toppede brosten, og fine bygninger fra det tidlige 19 århundrede pryder det der kaldes ‘Schermerhorn Row’,  omkring Fulton Street og South Street, som ligger lige ud mod East River.

Hvis du tager 2 eller 3 metroen (rød linie) til Fulton Street subway station, og fortsætter på gåben ligeud af Fulton Street så rammer du direkte i South Street Seaport, hvor et fint Titanic Lighthouse mindesmærke fra 1913 pryder “indgangen” til det fredede historiske distrikt, på hjørnet af Pearl Street og Fulton Street.Her finder du små butikker såsom Cynthia Rowley, SJP Collection (Sarah Jessica Parker eget skomærke) og den fantastiske MCNALLY JACKSON bogbutik. Der er flere shopping muligheder, men bare følelsen af at gå rundt blandt historie er inspirerende. Du kan også nyde god mad og drikke blandt de små spisesteder, f.eks. Cobble & Co.  (tidligere Clinton Hall) der har udendørs sidepladser på brostenene.

Snyd ikke dig selv for, foruden shopping og dining, at besøge South Street Seaport Museum og lær mere om områdets vigtige historiske baggrund. Det giver en dimension, til selve oplevelsen. Jeg skrev et indlæg tilbage i 2013, efter stormen Sandy havde lavet store ødelæggelser til lower Manhattan: South Street Seaport Museum – museet har ændret sig siden men er bestemt et besøg værd. De har åbent onsdag-søndag, prisen er $20/voksen. Har du et New York Pass, får du adgang til museet med i prisen.

Efter besøg på museet, kan du gå videre ned mod vandet og se de fem både som museet også står for. To af dem, har du mulighed for at komme ud og sejle med. W.O. Decker er en træ slæbebåd fra 1930, eller du kan vælge the Schooner Pioneer, sejlskibet fra 1885. Sørg for at tjekke deres kalender. Prisen kan kombineres med entree til museet.

Når du er ved vandet, er det også her du ser Pier 17. Har du været i New York før, eller har du set film herfra kender du sikkert godt til den røde bygning med store hvide bogstaver på der plejede at pryde kaj 17. Mine første minder fra besøg i byen, er herfra … Pier 17 plejede at have et shopping center og food hall med terrasser rundt omkring så man kunne sidde og slappe af og kigge mod Brooklyn over East River, Brooklyn og Manhattan broerne.

Men bygningen blev revet ned for nogle år siden. Normalt, bliver jeg sur når den slags sker … Men, faktisk er den nye Pier 17 slet ikke så dårlig igen. Her er fokus på events, koncerter, mad og drikke .. og deres nye terrasse med gyngesofaer og liggepladser i træ, samt diverse spil er mega hyggeligt.

Jeg var der første gang, i efteråret 2018 kort efter åbningen og skød disse to korte stemningsvideoer som på ingen måde rigtig viser hvor hyggeligt her er:

 

Du kan læse mere om hvad South Street Seaport distriktet tilbyder af shopping, dining og events her: https://www.seaportdistrict.nyc og hvad Pier 17 har at byde på her: https://www.pier17ny.com (vinteren 2019/2020 byder på skøjtebane og Wavefield, Variation O som er en interaktiv udstilling af 8 lysende vipper i varierende størrelser. De er på display indtil 31 marts 2020)

Billederne i dette indlæg er fra mine ophold som turist, inden jeg flyttede til byen. De er fra 2006 og 2008. Videoerne blev skudt i 2018.

Jeg håber indlægget inspirerede! Husk at følge os på Facebook og Instagram. Og glem ikke, at vores sightseeing tours på dansk er en rigtig god idé for at få den fuldendte New York oplevelse.

Kh, Maria-Leena


Vores dansktalende guides, vil uden tvivl give dig en god oplevelse i New York hvis du bestiller en sightseeing tour: https://www.turistinewyork.dk/sightseeing-paa-dansk/

Har du brug for assistance med planlægningen af ferien til New York, så er en af vores rejse services måske for dig: https://www.turistinewyork.dk/rejse-services-new-york/

Har du lyst til gratis inspiration til ferien, så husk endelig at følge med på vores facebook side: https://www.facebook.com/turistinewyork/