På sprogrejse i NY med EF Education


Har du overvejet at tage på sprogrejse i NY? Læs med her, hvor Emma Sofia Quist deler ud sin oplevelse med EF Education i Tarrytown, NY:

I år 2011 tog jeg springet og traf en beslutning, som skulle vise sig at være den bedste jeg nogensinde har truffet. Jeg bookede 3 uger på sprogrejse i New York med EF Education.

Min rejse startede allerede godt fra da jeg ankom i Newark airport. Jeg havde bestilt transfer med EF og blev hentet i bil, der på mange måder mere kunne beskrives som en limousine. Ved ankomst til EF blev jeg indkvarteret på campus i et rum med 5 andre piger.

Campus

EF Education

Skolen er placeret i den meget pæne og ordenlige by Tarrytown 40 min uden for Manhatten. Skolens placering er i mine øjne ideel, da man kan slappe af og nyde Tarrytown og livet på campus, men kun en kort togtur væk har man pulserende New York med uendelige muligheder. Selve campus er enorm stor og man bliver virkelig fænget af en ”ægte” amerikansk campus stemning. Skolen er inddelt i flere forskellige ”dorms”, hvor man typisk bor 2-6 på et værelse. Selve værelserne bliver gjort rent næsten dagligt og er ordenlige. Desuden bliver der ofte lavet ”room checks” for at se om alt fungerer optimalt. Ydermere har jeg fået fortalt af en jeg har mødt her i EF Miami, som har været der det forhenværende halve år, at alle værelserne er blevet renoveret og derfor fremstår rigtig pæne.

Selve campus har et hav af muligheder for underholdning og aktiviteter. Der er en meget stor udendørs fodboldbane, en indendørs svømmehal, træningslokale med løbebånd og andre maskiner, basketball hal, bibliotek, meget stort cafeteria med et internationalt udvalg af mad, forskellige aktivitets rum med bordtennis, tv og meget mere tilknyttet til de forskellige ”dorms”.EF Education

Jeg var der i juli måned, hvilket var en meget varm fornøjelse, men også et godt tidspunkt. Dørene til svømmehallen stod åben ud mod den store græsplæne, så der var rig mulighed for at løbe ind og svømme og ud igen. Flere gange ugentligt var der mulighed for at spise amerikansk ”barberque” udendørs med alt fra grillet kylling til burgere. Der hersker generelt en hel speciel stemning på campus og et rigtigt godt sammenhold, da man bor så mange mennesker sammen under de samme faciliteter.

Aktiviteter

EF Education

EF arrangerer et hav af aktiviteter, som man kan deltage i gennem skolen. Jeg tog med EF ind og så ”The Lion King Musical” på Broadway, hvilket stadig står som en af de bedste oplevelser jeg nogensinde har haft. Hvis man rejser til New York er det et must og komme ind og se en forestilling på Broadway. EF arranger ture til forskellige forestillinger til fordelagtige priser inklusiv transport i gule busser i ægte amerikaner stil.

EF Education
En af mine roommates tog med EF i weekenden til Boston, hvor de så hele byen, men også besøgte Harvard University. Hun beskrev denne tur som fantastisk, så det fortryder jeg helt klart at jeg ikke gjorde, da EF giver dig mulighed for at komme ud og opleve en masse ting til rigtige gode priser. Skolen har også andre hverdagsaktiviteter som er gratis at deltage i. Jeg var heldig at være på skolen 4th of July, så der var arrangeret en udendørs ”Barberque-fest” for alle EF studerende igen i ægte amerikansk stil med røde kopper og amerikansk mad. Derudover kan man selvstændigt tage til New York ligeså tit man vil og opleve byen på egen hånd. Hver uge er der også arrangeret ”Welcome-tour” for de nye studerende, som er en guidet tur med nogle forskellige stop på Manhatten.

EF Education

Skolen

EF Education

Der er rig mulighed for at tilpasse ens skole til det man ønsker med turen. Jeg tog selv det almene kursus, hvilket er en god mulighed for at lære engelsk, men stadig opleve en masse. Mine timer varierede mellem morgen og eftermiddags timer, så der var mulighed for at variere sine dage. Klasselokalerne er pæne og ordentlige og med god plads - min klasse bestod af ca. 10 personer, hvilket gør undervisningen mere effektiv, da der er mere tid til den enkelte elev. Når man rejser med EF er man inddelt efter niveau, som går fra ”Elementary” til ”Upper Advance”. Dette betyder, at man kommer i klasse med folk, der er på præcis samme niveau som en selv, men man har også specielle bøger, som er knyttet til det enkelte niveau. Jeg havde to forskellige lærere da jeg var i New York, som begge var dygtige og super behagelige. Derudover havde de begge en rigtig stor portion amerikansk humor, som igen var med til at opveje den amerikanske skole følelse, som er noget jeg stadig husker i dag.

EF Education

Fælleskab

EF Education

En af de mest fantastiske ting ved at rejse på en international sprogskole med EF er de venskaber man opbygger på meget kort tid, men som bliver meget intense fordi man er sammen hele tiden. Derudover opbygger du et særligt fælleskab, når du deler værelse med andre personer så længe. Jeg boede sammen med piger fra: Norge, Kina, Japan og Vietnam. Jeg har stadig kontakt med dem alle sammen og har været i Oslo og besøge min norske veninde. Folk kommer fra hele verden og man får en helt ny kultur forståelse. Derudover udvikler man sig også på mange punkter, da du bliver tvunget til at bryde grænser og åbne dig op for så mange mennesker. Min tur har gjort mig langt mere selvstændig, forbedret mit engelsk, men måske endnu vigtige givet mig en selvtillid, som har været med til gøre mig til en langt bedre person.

EF EducationEF Education

%d bloggers like this: