Oplev det autentiske New York

Gæsteartikel fra DanExplore.dk

Gæsteartikel af DANexplore.dk

Langt de fleste besøger USA med henblik på at se specifikke seværdigheder, og mange sætter kurs mod de åbenlyse turistattraktioner, hvor man skal væbne sig med tålmodighed og kæmpe sig gennem store menneskemængder.

Nogle ting skal selvfølgelig opleves, men ofte er de knap så åbenlyse turistoplevelser faktisk de største oplevelser. I dette indlæg vil vi guide dig til nogle af de oplevelser, der kan bidrage til, at du oplever det autentiske New York.

Gå til en Yankees kamp
I USA handler det om baseball, og et af de helt store hold i ligaen er New Yorks Yankees. Stadionet ligger i Bronx, og er nem at komme til med subwayen. I USA er alting bare større, og det vil du også mærke, når du kommer ind på stadion.

Det er svært ikke at blive revet med, og fordelen her er, at du vil sidde side om side med de lokale, der støtter deres hold i tykt og tyndt. Bestil den klassiske menu bestående af en øl og en hotdog og gør dig klar til en underholdende aften med fællessang og entusiastiske amerikanere.

Gå på opdagelse blandt de adopterede bænke

Alt for mange iler gennem Central Park uden at ænse særlig meget, men faktisk er der en rigtig god grund til at stoppe op og se lidt nærmere på parken. I 1986 blev programmet ’adopter en bænk’ introduceret i Central Park. Meningen var, at det skulle bidrage til vedligeholdelsen af de mange bænke, og det er blevet en kæmpe succes. I dag er mere end 3.000 bænke adopteret, og på hver af dem er der indgraverede skilte med personlige beskeder såsom kærlighedserklæringer, frierier og underlige facts og beskeder.

Det er både utrolig rørende og sjovt at bevæge sig rundt blandt bænkene og læse de forskellige beskeder. Giv dig selv tid til at læse dem – de giver et unikt indblik i både amerikanernes humor og tankegang.

Oplev ægte gospel

Hvor mange gange er du ikke blevet blæst bagover af de afro-amerikanske gospelkor, når du har set en amerikansk film? Kirke og religion er en vigtig del af mange amerikaneres liv, og især afro-amerikanerne har en lang og stolt tradition for gudstjenester, hvor sammenhold og glæde er nøgleordene. Derfor findes der næsten ikke mere autentiske amerikanske oplevelser end et besøg i en af kirkerne.

De færreste ønsker turister til gudstjenesterne, men ingen regel uden en undtagelse, og denne undtagelse er ’Convent Avenue Baptist Church’ i Harlem, hvor turister får en varm velkomst og hvor man frit kan placere sig, så man virkelig kan føle sig som en del af gudstjenesten.

Spis med de lokale

En af New Yorks bedste burgerrestauranter er Burger Joint, der ligger i lobbyen til hotellet ’Le Parker Meridien’. Lad dig ikke skræmme af beliggenheden ved et hotel. Burgerne er fantastiske, og det samme er stemningen, hvor håndskrift pryder hver en millimeter af væggene. De lokale omtaler det selv som et sted, der er godt skjult for turister. Det skyldes blandt andet, at indgangen er skjult bag gardiner, men når du først er der, er den nem at finde! Det vil fungere som den perfekte afslutning på et godt ophold i New York.

Er du blevet fristet?

Kommer du gennem ovenstående liste, er der garanti for, at du på et eller andet tidspunkt har følt dig som en af de lokale, og at du har fået en god snak med en amerikaner.

Har du endnu ikke planlagt din tur til USA, men er du blevet fristet efter, at du har læst denne artikel, kan du læse mere om DANexplores rejser til USA her.