New York City Explorer Pass er et af de rabatkort man kan købe, hvis man gerne vil opleve en masse i New York og samtidig spare penge og tid.

Sidste år skrev jeg denne blogpost omkring kortet, og “vandt” to styks Explorer Pass som jeg enten kunne vælge at give væk eller bruge selv. Jeg valgte at modtage et til New York og et til Las Vegas og bruge kortene selv, for at have personlige erfaringer med det inden jeg anbefaler det til andre eller det modsatte.

New York City Explorer Pass er ejet af af en større virksomhed, der også har de såkaldte Go City pass til flere andre destinationer og de ejer også New York Pass.

Men hvad får man så med New York City Explorer Pass?

Beslut dig for om du ønsker at besøge 3, 4, 5, 7 eller 10 attraktioner/seværdigheder – vælg ud fra mere end 80 muligheder. Du behøver ikke vide på forhånd hvilke attraktioner du vil besøge. Når du har betalt, får du bestillingen tilsendt din email og derfra kan du printe QR kode eller få den vist på din telefon. Du kan købe kortet et helt år før du har brug for det. Når du har scannet dig ind på din første attraktion, har du 30 dage til at bruge det. Spar op mod 50% ift. normalpris – og spar tid, ved at springe kø over visse indgange.

Prisen starter fra $89 for voksne, $67 for børn (3-12 år) for 3 muligheder, op til $219/$169 for 10 muligheder. Meget ofte vil du finde, at de har tilbud på deres kort hvor man kan spare lidt ekstra så sørg for at vente med at købe indtil du finder et kørende tilbud.

Attraktioner man kan vælge i mellem starter fra $18.50 og optil $69 i normalpris, hvoraf størstedelen falder mellem $20-$30 hvilket vil betyde at, du selvfølgelig skal have lyst til at besøge nogle af de attraktioner med højere entrepris før det kan betale sig, at bruge dit New York City Explorer Pass på det. Det er også ren matematik, at det i største tilfælde ikke kan betale sig, at købe et 3-valgs kort (som var det jeg “vandt” og prøvede af). Selv hvis du har et 10-valgs kort, til $219 så skal du vælge og have lyst til seværdigheder der koster mere end $21.90 i entre før det kan betale sig.


MEN – udover entre til 3, 4, 5 7 eller 10 attraktioner får du også nogle øvrige sparemuligheder, som jeg er sikker på varierer men i mit tilfælde var det rabatter til øvrige attraktioner samt butikker, hvilket jo er en dejlig ting. Udover det at spare penge, og spring kø over i nogle tilfælde så er det også et god måde at få inspiration til forskellige ting man kan lave i byen. Med mere end 80 muligheder, er der uden tvivl ting du aldrig har hørt om.

I det jeg har boet i New York i 7 år, og rejst hertil tretten gange før jeg flyttede var der en del af de inkluderede attraktioner jeg ikke havde lyst til at benytte mig af på en kold januar uge. Derfor valgte jeg 3 museer, som man i princippet ikke bør bruge sit New York City Explorer Pass på hvis man kun har et 3-valgs kort. The 9/11 Memorial & Museum (normal pris $26, $15 for 7-12 årige, gratis for børn under 7), The MET museum (normalpris: $25, gratis for børn under 12) og The American Museum of Natural History (normalpris $23, børn 2-12 $13 – bemærk dog, at dette museum har Pay-As-You-Wish, hvilket betyder at du i virkeligheden selv sætter prisen ved at betale som du har lyst, når du ankommer)

Disse tre museer er bestemt et besøg værd, men for at få mest ud af dit New York City Explorer Pass anbefaler jeg at du kigger listen over deres valg muligheder igennem. Notér de attraktioner du gerne vil besøge, og skriver indgangspriserne ned. Sørg for at bruge dit kort hvor det bedst kan betale sig – altså på de højeste entrepriser.   Det sker også, at enkelte attraktioner har særlige tilbud kørende i den periode hvor du er i byen. Det hænder ihvertfald med Big Bus Tours og mange walking tour companies. Tjek dem ud på forhånd, og se om du kan spare ved at købe separat hos dem.

Læs mere og bestil New York City Explorer Pass hos Smartdestinations (klik her)

New York City Explorer Pass har også en anden mulighed, hvor du på forhånd vælger specifikke attraktioner  du vil besøge og det giver dig så 10% til 20% i besparelse. Det kan altid godt betale sig, at vælge denne løsning hvis du “kun” vil besøge et par enkelte steder: Build your own pass (klik her)

Så hvad er status så? Køb det – men brug det kun på de dyrere indgange! Vær opmærksom på at visse museer har “Pay-As-You-Wish”, eller “Suggested Admission”, ingen grund til at bruge Explorer Pass de steder. Flere steder er børn gratis, hvis de er under 12. Drikkepenge er aldrig inklusiv, når du tager en guided tour, så husk at “tippe” din tour guide. I vinterhalvåret er der megen begrænsning på deres sejlture – så hvis det er noget du gerne vil, vær opmærksom på om de overhovedet sejler. Det kan være, at et af de øvrige rabatkort bedre kan betale sig for dig. Kig vores liste over muligheder ved at klikke her!

*Denne blogpost indeholder affiliate links som jeg håber du vil benytte dig af. Ved køb af et Explorer Pass får vi en lille procentdel i kommission. Det er kommission og selvfølgelig salg af vores tours og services, der driver værket så jeg takker på forhånd for at du bruger vores links rundt omkring på hjemmesiden*