Fra øst til vest

En mandag i November. Men jeg var allerede taget afsted og tænkte: “Hvorfor ikke lege turist for en dag?” Det er ikke så tit jeg får den mulighed længere.

Det var en kølig dag, så hue, vanter og halstørklæde var på sin plads. Jeg startede faktisk med en biograffilm i det gamle “movie theater” overfor Bloomingdale’s. Det hedder Cinema 1 2 3 og er ikke stort og fancy. Men det er gammelt, og jeg synes det er hyggeligt at alt ikke skal være nymoderne og smart. Jeg vil ikke anbefale at turister specifikt tager derhen, men er du i området en formiddag så er billetterne kun $7.5 og du er næsten garanteret at have salen for dig selv. Vi var kun tre til den film jeg så. Husk popcornene!

Efter den søde film var færdig begyndte jeg at trave nordpå, og derefter vest på. Der er stor forskel på nabolagene i NY, og det er sjovt at se hvordan huse, mennesker, butikker ændrer sig som man udforsker byen.
Jeg var som sagt på Upper East Side, og gik igennem Central Park for at ende på Upper West Side.
Undervejs tog jeg billeder, som jeg gerne vil dele med jer. Jeg håber at have inspireret jer til at værdsætte hvad en helt almindelig gåtur kan give af oplevelser. Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen: Den bedste måde at opleve NY på, er på gåben!

atrium shops and cafes
Atrium Shops and Cafes på Lexington og 53. er et lille center med kunstudstillinger, nogle spisesteder (grab and go stilen) og en kæmpe stor Barnes and Nobles. Hvad jeg syns var interessant her, er det store område med borde og stole og super hurtig wifi. Godt sted at sætte sig ind, få en kaffe og bid brød og tjekke op på mails, facebook eller andet rejserelevant.
http://www.601lexington.com/amenities/atrium-shops-and-cafes/
Gåtur fra øst til Vest
Biograf salen hos Cinema 1 2 3 var mere eller mindre tom – men hyggelig!
Gåtur fra øst til Vest
Popcorn og cola skal der til. Jeg synes bare det er en skam som man altid ender med at spise størstedelen af popcornene ud.
Gåtur fra øst til Vest
Nu kom jeg til Central Park: Jeg elsker gadelygterne her.
Gåtur fra øst til Vest
Boathouse i Central Park havde åbent!
Gåtur fra øst til Vest
Der vil altid være små pop-up boder rundt omkring i NY hvor de sælger “kunst” og andre souvenirs. Det er helt, helt, helt i orden at prutte om priserne!

Gåtur fra øst til Vest

Gåtur fra øst til Vest
Indenfor i Boathouse kan du enten sidde ned og nyde deres restaurant, eller købe en suppe, sandwich, cookie, muffin eller andet godt med varme drikke.
Gåtur fra øst til Vest
Jeg nøjes med en stor kop varm kaffe, og så satte jeg mig udenfor i det udemærkede vejr. NY havde glemt det var november.
Gråspurve i Central Park
Og så fik jeg besøg af disse små søde fugle…

Gåtur fra øst til Vest

2013-11-25 14.09.37
Ind i mellem er man heldig med sin iPad — jeg fik lige et billede da en af fuglene spredte sine vinger og fløj afsted.
Gåtur fra øst til Vest
Jeg fortsatte videre til Belvedere Castle.
Gåtur fra øst til Vest
Udsigtspost på Belvedere Castle

Gåtur fra øst til Vest

Gåtur fra øst til Vest
Du kan komme indenfor i slottet, men du skal begive dig op af disse smalle trapper.
Gåtur fra øst til Vest
Jeg kom op – og hvor er her en flot udsigt
Gåtur fra øst til Vest
Jeg kom op – og hvor er her en flot udsigt
Gåtur fra øst til Vest
Det er helt i orden at spørge fremmede om de vil tage et billede af dig, så længe de ligesom dig selv er turister. Og nu var jeg oppe på toppen af Belvedere Castle så jeg tvivler på at de ville løbe nogen steder med min iPad.