Flight Club – gummisko, sneakers, kicks.

Flightclub
Køen af mennesker der venter på at komme til at betale.

Her den anden søndag besluttede min bedre halvdel sig for, at tage mig med på et lille eventyr. Han er, som rigtig mange mænd (og kvinder) der er vokset op i storbyen lidt fanatisk med sine gummisko – ups, jeg mener “Kicks”. Det er ikke unormalt at disse unge mennesker betaler $200-$400 for et par nye “kicks”, og gerne endnu mere for at få fat i dem før de officielt kommer på markedet. Min mand er traditionel, han kan li’ de originale retro Air Jordans og jeg er begyndt at kunne kende forskel på de forskellige. Det er et helt univers af numre (23, efter Michael Jordans spillernummer) og farvekompinationer og det er, ja lidt overvældende.
Vi havde talt om, at jeg skulle have mig et par – just because – og han tog mig derfor med til “Flight Club“, verdens #1 marketplads for sneakers. – Og hvor var det overvældende. Tag med mig på en visuel tur:

Flightclub
Her er væggen med kasketter. Kasketter, kasketter, kasketter. Og så skal de jo matche ens sko.
Flightclub
Sko i dagevis. Og medbring dankortet – og mors dankort – og gerne din bedstefars.
Flightclub
Ualmindelig mange mennesker
Flightclub
Udvalget er stort – fristelsen er stort. Hvad er ikke stort? Dit budget og tallet på din konto efter du er færdig med at handle.
Flightclub
Her prøver jeg Air Jordan nummer 11. Skoen er en børnestørrelse, selvom jeg er helt normal str. 38.
Pris: $450 – så de blev i butikken.
Flightclub
Cool people venter i kø på at få lov til at prøve sko
Flightclub
Butikkens sejeste kunde: Denne lille hund med sneakers, hoodie og kasket.
Flightclub
Butikkens sejeste kunde: Denne lille hund med sneakers, hoodie og kasket.
Beklager hundens halskæde. Det er måske lige i overkanten. Men sød var hunden!
Flightclub
Alle sko er “wrapped” pakket ind i cellofan-agtig materiale. Når du gerne vil prøve et par, fortælle du en medarbejder det som så vil indtaste det på sin iphone og sende det til holdet af medarbejdere der finder skoene frem. Dit navn vil så blive kaldt, og du kan prøve dem på.
Du må ikke pakke disse sko på display ud af plastikken.

Som nævnt på billedet ved skoen oventil, er der et bestemt system for at komme til at prøve skoene. Medarbejderne er gode til at hjælpe, og kan oplyse dig hvilken US-størrelse din europæiske størrelse svarer til. De beder om dit navn, taster dig ind på iphonen og beder dig om at vente ved væggen med kasketter hvor de vil kalde dit navn når skoene er parate til at blive prøvet på.

Hvor: NY og Los Angeles. NY butikken ligger på Broadway og mellem 11. og 12. gade. Du kan tage 6 til “Astor Pl”, N eller R til “8 St – NYU”, eller L, 4, 5, 6 til “Union Sq – 14 street” Adressen er: 812 Broadway, New York, NY 10003 – Så kan du google map it, og se hvad der passer dig bedst.

Læs mere: http://www.flightclub.com/