Empire State Building

Når det kommer til observatorier så har man 3 muligheder i New York.

Der er det nye, One World Observatory ved World Trade Center. Priserne starter ved $34/voksne og de har åbent fra kl. 9:00 til 20:00 med meget varierende tider omkring helligdagene. De har også VIP-pakker, og forskellige billetløsninger. Bemærk at du køber billet til et specifik tidspunkt.

Så er der Top of the Rock ved Rockefeller Center der holder åbent 8:00 til midnat og en billet koster fra $34 men de har gode priser på kombinationspakker, så undersøg det. Her køber du også billet til et specifikt tidspunkt. Udsigten fra Top of The Rock over Central Park er fantastisk og jeg anbefaler at besøge Top of the Rock i løbet af dagen.

Og sidst men ikke mindst, den klassiske Empire State Building der åbner op kl 8:00 om morgenen og holder åbent indtil kl 2 om natten. Priserne starter sjovt nok også ved $34 men de har ligeledes forskellige pakker du kan undersøge nærmere. Jeg anbefaler du ringer til dem, og hører ventetiden på forhånd.
Min sidste tur i Empire State Building havde ventetid på 1.5 time - men det tog 2.5 timer inden jeg kom op. Empire State Building er selvfølgelig ret imponerende i sig selv, og turen op til 86. etage byder på en del udstillinger med generel historie omkring hvordan ESB kom til. Den generelle adgang til Empire State Building er til 86. etage men du kan for $20 ekstra købe adgang til observatoriet på 102. sal. Dette er indendøre. Oplevelsen ved at tage den originale elevator fra 1931 fra 86. etage op til 102. etage er måske i sig selv pengene værd - men hvis du rejser på budget, kan vi sagtens anbefale dig at "nøjes" med udsigten udenfor fra 86. etage. Derudover, er mit favorit tidspunkt at besøge Empire State Building på efter solnedgang.

Jeg lagde mærke til, at de  gæster der havde City Pass kom hurtigere igennem køen hvorimod dem der f.eks. havde New York Explorer Pass ikke kom igennem hurtigere af den grund. Det er værd at bide mærke i, når du overvejer hvilket rabatkort du vil købe til dine attraktioner i NY.

Her er nogle billeder fra vores seneste tur:

Køb billetter til et af observatorierne