Airtrain fra JFK lufthavn

Når man lander i John F. Kennedy International Airport (JFK Lufthavn) har man gode transportmuligheder til alle dele af NYC. JFK ligger i Queens, NY som er en del af de fem 'boroughs' (bydele) der udgør New York City. Lufthavnen er cirka 25 km fra Times Square på Manhattan.

JFK lufthavn er betjent af et 'Airtrain', der kører mellem alle 8 terminaler, Federal Circle (lejebiler) og Howard Beach samt Jamaica Center stationer. Som udgangspunkt, er airtrain til Jamaica  Center, hvorfra man tager E-linien den bedste løsning for alle jer der skal bo i Midtown Manhattan. Man kan også tage over Howard Beach hvis man skal bo et sted i Brooklyn eller Downtown Manhattan.

Nå, men tidligere har Airtrain været gratis mellem terminaler, og ellers kostet $5/person som man ville blive opkrævet for at forlade airtrain stationen ved Howard Beach eller Jamaica.  Men nu, er prisen steget kraftigt til hele $7.75 per person hvilket betyder det snart ikke kan betale sig for andre end solo rejsende at tage airtrain og subway til Manhattan.

Men der er et trick - man kan købe et 10-turs kort til Airtrain til $25 (+$1 nyt kort gebyr) hvor op til 4 personer kan bruge det ad gangen. Det er gyldigt i 30 dage, så de samme op til 4 personer kan benytte sig af kortet på tilbagevejen. Selv hvis I kun er 2 personer, der har planer om at tage airtrain og subway frem og tilbage kan det bedre betale sig at købe et 10-turs kort. Kortet er som sagt kun gyldigt i 30 dage men hvis I kender andre der skal til New York kan I evt. give kortet videre, eller vær en gavmild person og giv kortet videre til nogen ved airtrain stationen.

 

Læs mere i vores guide til lufthavne i New York, og bestil din privat chauffør: Guide til NYC lufthavne