Skyscanner har været en tur i New York for at finde de bedste, anderledes spiseoplevelser. Prøv deres guide til spisesteder i New York, og se om du ikke kommer hjem med måske 5 oplevelser du ikke regnede med.

New Yorkerne elsker at spise – ude.

Så på hvert eneste gadehjørne og alt imellem, finder du et spisested. Og i denne by har man alle muligheder for at pirre sine sanser, så lad dig ikke nøjes med pizza slices, bagels, hotdogs og donuts, for så går du glip af alt for meget. Skyscanner giver her råd med på vejen til lidt anderledes madoplevelser. Så find en billig flybillet til New York og lad dine smagsløg lede dig resten af vejen.

1. New Yorkerne kan godt lide at være lidt specielle og ’in the know’, så selvfølgelig findes der også hemmelige restauranter. Men det er dog ikke helt umuligt at finde et af disse ’hemmelige’ middagsselskaber. Søg på ’secret dining societies’, inden du tager hjemmefra, og skriv dig på mailinglisten. Så får du besked, når der er et nyt arrangement. Prøv evt. at finde frem til New York Bite Club, Light Bulb Oven eller Studio Feast –det er da et forsøg værd…

2. Vil man virkelig have fornemmelsen af alt det, New York også er, så er Buddakan på Ninth Av. stedet. Alt er bare for meget – både smagsoplevelserne og stedet. Sindssygt højt til loftet, de mest enorme lysekroner, mad pyntet med blomster, drinks garneret med chili men alt med sans for detaljen og pirring af sanserne. Buddakan er i sandhed New York, som man kender det fra diverse sange.

3. Bliver det alt for meget lys, så gå hele vejen og indtag middagen i komplet mørke. Der er flere ’dark restaurants’ i New York, men den mest originale er ’Dans le noir?’ (i mørket), der oprindelig startede i Paris, hvor al mad indtages i mørke. Tjenerne (eller guiderne) er blinde, og det er dem, der leder gæsterne på plads og serverer al mad. Så du skal bare give dig hen og lege med, så er der garanti for en helt anderledes spise- og sanseoplevelse.

4. Man kan også føle sig på lidt af en blindgyde, når man forsøger at finde frem til den japanske restaurant, Sakagura, på 211 E43rd st., for den er godt gemt blandt kontorer og biludlejningsfirmaer. Menuen er enorm og autentisk, uden sushi, men med det største udvalg i sake, og har du mod på eventyr, så prøv den saltmarinerede blæksprutte med blækspruttelever-marinade.

5. Når vi nu er i burgerland, bør man unde sig selv en ’rigtig’ amerikansk burger. Det får du på ’The Little Owl’, 90 Bedford Street. Burgerbollen er hjemmebagt samme dag og fyldt med det bedste oksekød og sirupsstegt bacon. Så bliver det næsten ikke mere amerikansk eller godt, for ’den lille ugle’ serverer nok byens bedste burger.